Auto kopen België

Waarom zou je ervoor kiezen om in België een auto te kopen? Er is in ons land toch ruim voldoende aanbod zou je zo zeggen. Dat klopt, maar de auto’s zijn bij onze zuiderburen een stuk goedkoper. En dat maakt een auto kopen in België voor veel mensen toch heel interessant. We importeren het liefst en het meest auto’s uit Duitsland, maar België staat al jaren met stip op de tweede plaats. België is vanuit heel Nederland goed te berijden, ook vanuit het noorden van Nederland ben je er in slechts een paar uurtjes rijden. Het aanbod van nieuwe en gebruikte auto’s is groot, wat bijdraagt aan de populariteit van een auto kopen in België.

Punten van aandacht

Uiteraard is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er zijn zeker een aantal zaken waar je goed op moet letten. Dit begint al bij de keuze waar je jouw auto wilt gaan kopen. Als je enige technische kennis hebt, dan kun je ervoor kiezen om jouw auto bij een particulier te kopen. Mis je deze technische kennis of is er niemand met deze kennis die je mee kan nemen, kies dan voor de dealer of het erkende autobedrijf. Garanties heb je nooit, maar je maakt in elk geval de kans op een miskoop een stuk kleiner.

De meeste mensen kiezen ervoor om de auto zelf op te halen in België en deze zelf naar Nederland te rijden. Om in België te mogen rijden dien je een Belgisch exportkenteken te kopen. Eenmaal in Nederland vervang je deze door een zogenaamd transportkenteken. Aan beide zijn kosten verbonden.

Je bent er echter nog niet, want er moet nog afgerekend worden met de fiscus. Hier komt de BPM om de hoek kijken. Als het een gebruikte auto betreft betaal je trouwens nooit het hele BPM bedrag. Ook mag je nog bij de RDW langs. Zij kijken hoe de technische staat van de auto is en checken daarnaast het chassisnummer. Je kunt ervoor kiezen om hier ook gelijk een Apk keuring uit te laten voeren.

Een auto kopen in België is een reële mogelijkheid als je op zoek bent naar een betaalbare auto. Het regel –en papierwerk is zelf uit te voeren, maar als dit soort zaken jou niet liggen kun je dit ook uitbesteden aan daarin gespecialiseerde bedrijven.

About

View all posts by